Vi fyller 105 år!

Den 1. april 2024 fyller vi 105 år! Da er det på sin plass med et lite tilbakeblikk til tidlige vårdager i 1919, hvor noen karer som var glade i å hoppe på ski gikk sammen om å danne en forening for å kunne bygge hoppbakke! Olaf M. Halfdansen ble valgt som første formann i sportsforeningen som fikk navnet A.S.K. etter forbokstavene i Ammerudskogen, Apalløkka, Sandås og Kalbakken. Navnet falt tydeligvis ikke helt i smak, og ble etter en liten stund erstattet av Freidig, før det på en ekstraordinær generalforsamling i juni 1920 ble vedtatt å døpe foreningen om til Sportsforeningen Grei.

  I tillegg til arbeidet med å bygge hoppbakke ved Alunsjøen, ble det også tidlig lagt planer om en sportsplass i steinbruddet. I mars 1921 var kjøpekontrakten på plass, og et iherdig arbeid over mange år med å fjerne stein og skyte ut fjell kunne starte. Formann Halfdansen beskrev arbeidet slik: «Noen andre enn stein- og jordarbeidere kunne ikke gi seg i kast med å omdanne et steinbrudd til en fotballplass. Den noenlunde flate plassen var ikke mer enn hundre kvadratmeter, og store hauger med grov skrotstein lå rundt omkring. Flere sommere ble det her arbeidet frivillig kveld eller kveld med planering … Vi bygget banen på egen innsats».

  I tillegg til det imponerende arbeidet som la grunnlaget for det flotte anlegget vi har på Grei i dag, kan vi også vise til en imponerende liste av idretter opp gjennom historien, blant annet langrenn, skihopp, kombinert, terrengløp, sykling, skyting, boksing, turn, friidrett, skøyter, svømming, orientering, håndball, ishockey, bordtennis – og fotball og innebandy som er idrettene i dagens Grei. Mens fotball var en av Greis aller første idrettsgrener, er innebandy den foreløpig siste (1998). Vi går inn i vårt 106. år med over 1000 aktive medlemmer, og ser frem til å fortsette å skape gode aktiviteter for barn, unge og voksne i vårt nærmiljø!

  Del innlegg

  Relaterte nyheter

  GreiKvinner

  Klare for seriestart

  Mer enn fem måneder etter siste serierunde og det knepne nedrykket i fjor, er damene våre denne helgen klare for endelig å komme i gang

  Les mer