Tusen takk og gratulerer, Thore!

Lørdag 23. september var det stor stemning i OBOS-hallen, da Grei-legenden Thore Gjervig ble hedret. Arrangementet var en feiring av at Thore fyller 80 år i år, og av 40 år med jentefotball og fotballskole i Grei, og bød på store overraskelser både for gjestene og for hedersgjesten selv.

Rødtvet Storband underholdt gjestene utenfor hallen, og satte tonen for et rørende og begivenhetsrikt arrangement. I overkant av 100 personer hadde tatt turen for å hedre Thore, og en stor andel var jenter som hadde Thore som trener på 80- og 90-tallet. Her var gjensynsgleden stor og mimrefaktoren høy! Gjestene ble bedre kjent med både jentefotballens historie i Norge gjennom Per Ravn Omdal og Greis tidlige historie gjennom Thor Gotaas. Ikke minst ble de bedre kjent med Thore Gjervig selv da ble «intervjuet» av sine tidligere spillere Anett og Guro. Thore ble involvert som trener for sitt første jentelag i Grei i 1983, og har hatt avgjørende betydning for utviklingen av jentefotballen i Grei. Han var også en av initiativtakerne til oppstart av Groruddalen fotballskole i 1983, og var primus motor for denne i mange år.

Gjestene fikk sin første store overraskelse da styreleder i Grei, Asgeir Moripen, fortalte at Thore Gjervig har besluttet å testamentere sin formue til SF Grei! En fantastisk gave til klubben, som skal forvaltes i Thore Gjervigs ånd. Det mest rørende øyeblikket kom da hedersgjesten selv ble overrasket av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland, som på vegne av kongehuset overrakte Kongens Fortjenstmedalje til Thore Gjervig.

Del innlegg

Relaterte nyheter

Forside

Gull i Oslomesterskapet

Vi gratulerer G19 med gull i årets Oslomesterskap. På veien til finalen ble Haslum, Ski, KFUM og Årvoll slått ut, og siste hinder før gullet

Les mer