Poengfangsten er i gang!

Lørdag var det klart for andre serierunde, denne gangen på Oslos beste vestkant – mer presist Bærum – mot ØHIL. Bæringene rykket opp til 1. divisjon i 2013, og har siden vært et lag vi har kjempet mange harde bataljer mot.

Før kampen hadde vi møttes 16 ganger i seriespill. Fem seire, seks tap og fem uavgjorte kamper, og 25-25 i målforskjell.

Før fjorårets sesong ble ØHIL av mange tippet på førsteplass, og det endte til slutt med tredjeplass og et knepet tap mot Avaldsnes i kvalifiseringen til Toppserien. Konkurransen i toppen i årets sesong antas å bli minst like hard, med både Kolbotn, AaFK Fortuna og TIL 2020 som tre hardsatsende lag med klare ambisjoner om spill i Toppserien på kort sikt, sammen med ØHIL.

Dagens lag:
Amalie K
Thale, Hedda Ø, Savannah, Tina
Hedda H (Amanda fra 74.), Tince (Silje fra 64.), Kamilla
Amalie T (Thea fra 87.)
Celina, Madde (Julie fra 55.)

140 dager har gått siden sist hun var på banen, men denne dagen var det klart for comeback for Hedda Ø. Mange husker hennes intervaller med «1 min med jogging og resten gåing» fra treningsleiren for halvannen måned siden, men i dag var hun endelig tilbake med drakta på. Under fjorårets opprykkssesong hadde vi mange som leverte svært godt, men få om noen var så gode som Hedda. En bauta i midtforsvaret som i tillegg leverte tosifret antall scoringer, som oftest etter hard satsing i hodedueller på diverse dødballer. Kun målmaskinene Celina og Julie fant nettmaskene flere ganger i fjor.

1. omgang

Førsteomgangen bølger frem og tilbake, med halvsjanser begge veier. De hvite og grønne søker svært mye av spillet sitt ut på høyresiden og U23-landslagsspiller Ine Berre, men Tina – godt hjulpet en Kamilla i det umulige hjørnet denne dagen – har stort sett veldig god kontroll gjennom kampen. Som alltid varter vi opp med flere raske og fine kombinasjoner og spiller oss inn på siste tredjedel, men som i første kamp mangler det siste lille for å få avslutningen til å sitte skikkelig.

Etter 42 minutter presser vi høyt og gjenvinner ballen rett utenfor 16. Amalie T spiller fri Kamilla, som dunker til, men rammetreffet ender bare nesten i mål! ØHIL forsøker å klarere, men ballen havner igjen hos oss, og fra rundt 30 meter forsøker Tince seg. Ballen går via en motstander og til corner. Vår nr. 10 slår den hardt og lavt inn foran mål. Celina hopper over og ballen havner i beina på Amalie T, som etter litt «krangling» med et par-tre motstandere får dunket ballen i mål. Årets første scoring er et faktum!

Vi holder ledelsen inn og leder til pause.

2. omgang

Ikke overraskende går ØHIL ut i høyt tempo i andreomgang, og vi blir i perioder satt under stort press. Amalie varter opp med flere gode og viktige redninger, samtidig som vi skaper enkelte halvsjanser fremover. Vi har ikke tenkt til å legge oss bakpå og forsøke å surfe inn 1-0.

Halvsjanse kan det ikke sies å være når innbytter Julie har vært fire minutter på banen, blir spilt høyt og langt på, knuser ØHILs midtstopper i duell og ender alene med keeper. Dessverre får hun ikke noe godt treff på ballen, og ballen går utenfor. Farlig nære at vi doblet ledelsen!

I 86. minutt sprekker nullen for vår del. Et innlegg fra høyre ender til slutt hos ØHILs nr. 10,som først skyter på Amalie, så settes returen i stanga, før tredje forsøk ender i mål.

1-1 blir til slutt også sluttresultatet, og i det store og det hele kan det sies å være fortjent. Vi reiser oss etter en svak kamp mot Klepp og viser at vi har noe å gjøre på dette nivået!

Kampens gigant

Mange spillere leverer veldig bra i dag. Thale på høyreback er umulig å passere og samtidig umulig å forhindre at man blir passert av og viser hvilket nivå hun innehar. Lagets kaptein Amalie K prater og styrer laget fra sin posisjon bakerst i banen, har noen utspark som nærmer seg Guinness rekordbok og varter opp med flere avgjørende redninger. Hedda H jobber som alltid utrettelig på midten og bidrar godt både fremover og bakover med mye «usynlig» jobb, men som er helt avgjørende i mange situasjoner. Stopperne vår Hedda Ø og Savannah har knapt trent sammen, men viser seg som et svært solid makkerpar.

Kampens store spiller er det likevel ingen tvil om. Kamilla løper og løper, før hun løper litt til, og i dag er hun absolutt over alt. De få gangene hun ikke vinner duellen, så vinner hun andreballen. Taper en annen en duell så er hun alltid på plass og vinner andreballen der også. Svært nære scoring i førsteomgangen og er pasningssikker gjennom hele kampen.

Nå venter en liten påskeferie, før vi tar turen til Aka Arena lørdag 15. april kl. 14.00. Vi håper mange supportere tar turen også hit!

Del innlegg

Relaterte nyheter

GreiKvinner

Klare for seriestart

Mer enn fem måneder etter siste serierunde og det knepne nedrykket i fjor, er damene våre denne helgen klare for endelig å komme i gang

Les mer