Videre i cupen!

Onsdag 3. mai var det klart for første runde i NM, der vi var satt opp borte mot 3. divisjonslaget Storhamar. En flott ramme rundt kampen, med speaker, innmarsj, ballhentere og åpning av hovedbanen som nå pryder navnet «OBOS-banen».

Vi stiller for kvelden i blå drakt, rød shorts og hvite strømper, en fargekombinasjon som sikre kilder kan bekrefte at ingen Grei-lag har benyttet tidligere, selv om alle tre fargene er klubbens farger. Yngre tilskuere spør allerede før kampstart om det var «Norge» som spilte.

Bortekamp onsdag kveld betyr også gjerne tidlig avreise, og vi reiser av gårde med 16 spillere og støtteapparat. Som alltid står samarbeidspartner HMK for transporten.

To spillere fikk også sin sin offisielle Grei-debut, der Caroline på stopperplass og Kersti på ventreback begge var i startelleveren:

Dagens lag:
Amalie K
Savannah (Thale fra 62.) – Hedda Ø (Thea fra 62.) – Caro – Kersti
Hedda H – Kamilla (Amalie T fra 62.) – Silje
Ari
Amanda (Celina fra 62.) – Madde (Julie fra 79.)

Kampen
Ballen og banen kjennes ganske uvant, men kommer godt i gang allerede etter fire minutter scorer Kersti i debuten! En av flere litt merkelige scoringer i denne kampen, mer om det senere.
Silje dobler til 2-0 etter ti minutter og vi har fått en god start på kampen. Vi styrer kampen og ballen er stort sett på motstanderens halvdel.

Etter 33. min får vi corner, og Amanda legger den like gjerne i bue over alt og alle og i lengste hjørne, en prestasjon hun like godt også gjentar mot slutten av kampen!

3-0 til pause, med en andreomgang som blir langt mer rotete. Vi er upresise og i en periode på rundt ti minutter er Storhamar mer med i spillet. Likevel legger vi på til både 4-0 og 5-0 etter flotte scoringer både av Kamilla og innbytter Celina, men Storhamar er ikke helt ufarlige de heller. Vi redder først en ball på streken, før Thea blir løpt ned bakfra, men dommer mener det ikke er frispark, noe som virker helt uforståelig. De gules spiss havner dermed alene med Amalie og klarer å sette den i mål.

Det tidligere omtalte cornermål nr. 2 ved Amanda fastsetter sluttresultatet til 6-1 i vår favør, og vi kan sette kursen for hovedstaden og vente i spenning på hvem vi får møte i andre runde.

Stor takk til Storhamar, HMK og pizzaen fra La perla – den smakte godt på vei hjem en sen onsdagskveld!

Nå retter vi fokuset mot Kronekampen mot Kolbotn på lørdag kl. 13.00! Ta turen til Greibanen og vis din støtte! Gratis inngang for alle.