Seier i første kvalifiseringskamp

Våre beste damer reiste i helga til Trondheim for å møte Tiller i første kvalifiseringskamp for 1. divisjon. Kampen ble en neglebitende affære som våre damer til slutt gikk seirende ut av.

Vi åpner klart best, styrer kampen og får uttelling etter 15 min ved Celina, før Johanne dobler til 2-0 ikke lenge etter. Eller som speaker først kalte det: «0-2 til Tiller», som på sett og vis ikke er helt feil det heller. Trønderne er langt ifra noe dårlig lag og har flere meget gode spillere, men vi går fortjent til pause med tomålsledelse.

Hjemmelaget tapte første kamp i Lakselv, borte mot Porsanger, og måtte dermed ha seier i kampen for å ha noen som helst mulighet til å vinne gruppa. At de da kommer ut i hundre i andreomgang, er lite overraskende. Omgangen blir en stillingskrig, der kvaliteten daler og Tiller kommer farlig frempå flere ganger. Til slutt sprekker nullen, og det står 2-1 etter 72 minutter. Tross en svak omgang av oss, klarer vi å sette en ball til i nettet få minutter senere, og da skulle man tro at kampen var punktert, men ikke helt. Sekunder senere kommer Tiller gjennom og det står 3-2 med ca. 15 min igjen.

Hjemmelaget er nære på å få utligningen sin på tampen, men Amalie står støtt bakerst og vi kan juble for seier! En solid førsteomgang og en rotete andreomgang, men vi tar med oss alle poengene og er klare for gruppefinale neste helg! Med tre mål i dag betyr det også at vi leder gruppa før den avgjørende kampen.

Lørdag 12. november kommer Porsanger på besøk på Greibanen kl. 14, der uavgjort eller seier gir plass i neste års 1. divisjon.

Vi håper å se mange på kamp, i det som blir årets aller siste, og kanskje viktigste kamp!