Rutiner for kiosk- og tilsynsvakt i sommerhalvåret

Takk for at du stiller opp som tilsynsvakt i OBOS-hallen! Det er viktig at du leser denne rutinen før du skal være vakt.

Vaktene i perioden april – oktober er først og fremst kioskvakter, men har også ansvar for tilsyn i OBOS-hallen når det er aktivitet inne i hallen, spesielt når det er eksterne leietakere.

I vaktpermen som ligger inne i kiosken er det oversikt over kamper på Greibanen, aktivitet inne i hallen, detaljerte rutiner for tilsyn og kiosk og vaktnøkkel.

Kortversjon av rutinene

  • Vaktene må sette seg inn i dagens aktiviteter på Greibanen og i hallen ved å se på oversiktene i vaktpermen.

  • Det vil være mest salg i kiosken rett før kampstart og i pauser. Forvent spesielt mye salg når A-lagene (Norsk Tipping-ligaen og 2. divisjon kvinner) har kamp. Dette er vanligvis lørdag eller søndag.

  • Hvis det er aktivitet i hallen, er det vaktene sitt ansvar å ta skillevegger opp eller ned ved behov (se oversikt og beskrivelse i vaktpermen).
  • Sett ut skilt om åpen kiosk ved trappen og ved inngang til Greibanen ved klubbhuset.
  • Start med å lage kaffe og sette på pølsekokerne (NB – les rutinene for pølsekokeren her).

  • Lag vaffelrøre (sjekk først om det er ferdig røre i kjøleskapet). NB – oppskrift på vafler henger på veggen. Stek opp 2-4 vafler til å begynne med.

  • Fyll opp med slush hvis det ikke er fylt opp til max.

  • Kok opp vann til te og nudler.

  • Prøv å følge med på hvor mye publikum det er på kampene på Greibanen og tilpass antall pølser, vafler etc. til det. På A-lagskamper og andre kamper hvor det er mye publikum må vaktene steke opp en del vafler og koke ekstra kaffe til pausen.

  • Når det er rolig i kiosken, må vaktene

    • rydde i kafeen (plukke opp søppel, tørke av bordene, koste gulvet)

    • sjekke at det er ryddig på toalettene, og at det ikke er tomt for toalett- og tørkepapir (ekstra papir ligger i vaskerommet, i gangen ved inngangen til hallen)

    • ta en runde inne i hallen – sjekke at ingen uvedkommende oppholder seg i hallen, plukke søppel

  • Vaktene må prøve å følge med at uvedkommende ikke går inn i hallen, og at sykler eller sparkesykler ikke tas med inn.
  • Siste vakt har ansvar for å rydde i kiosken og stenge hallen. Les rutinene for dette nøye: 

Rutiner for å stenge Harrys Kafe

  • NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, toastjern, pølsekokere og vannkoker.
  • Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Ikke tøm ut vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene).
  • Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
  • Ta oppvasken.
  • Vask over benker og kafebord. Kost gulvet.
  • Ta ned gitteret.
  • Plukk søppel i kafeen og ved garderobene.
  • Ta inn skiltene
  • Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)

Rutiner for å stenge hallen

  • Steng og lås ytterdøren ved å ta opp den sorte sperreknappen (se bilde) 
  • Sjekk at alle garderobene er låst.
  • Sjekk at ytterdøren i enden av garderobegangen er stengt.
  • Sjekk at alle fire nødutganger er stengt. Vi har hatt en del problemer med disse, så sjekk dem nøye. Om problemer med disse, ring hallansvarlig.
  • Plukk søppel i hallen. Tomflasker legges i panteposen i kafeen.
  • Eventuelt gjenglemt tøy legges i kassene utenfor kontoret.
  • Om du har fulle søppelposer, skal de bæres ut i søppeldunker som ligger ved inngangen klubbhuset.
  • Slukk lyset inne i hallen (lysbryter inne i vaskerommet). Alle de andre lysene slår seg av automatisk.
  • Ta gitteret i kiosken nesten helt ned, lås døra til kiosken og dytt vaktnøkkelen inn under gitteret.
  • Dobbeltsjekk at ytterdøren er låst etter at du har gått ut av hallen.

Meny