Harrys Kafe

Kioskkomiteen: Tove Godø (leder), Bodil Fremstad og Randi Krontveit

Kontakt: greikiosken@gmail.com

Grei Fotball driver kiosk i Harrys Kafe i OBOS-hallen. Kafeen åpnet i november 2021, og vil være hovedkiosken på Grei hele året. Det vil si at den gamle kiosken ved Greibanen per nå ikke er i bruk.

Det er foresatte i Grei Fotball som har ansvar for kioskdriften. Alt arbeid er frivillig (ulønnet), og overskuddet går til barne- og ungdomsavdelingen. Inntektene fra kioskene bidrar til at vi kan holde avgifter på et lavere nivå og til at vi kan gi et bedre sportslig tilbud.

Kioskkomiteen har ansvar for innkjøp og for å sette opp vaktlister på lagnivå. Kioskkomiteen sender ut forslag til vaktoppsett til hvert lag i april. Lagleder/kioskansvarlig på hvert lag har ansvar for å sette opp foresatte på vakter de dagene laget har ansvar for kiosken.

Kioskkomiteen har også en egen gruppe på Spond for alle lagledere – Greikiosken – hvor det blir lagt ut relevant informasjon.

 

Rutiner for Harrys Kafe – sommerhalvåret 2022

Bemanning – sette opp vakter (for lagleder)

Lagleder for hvert lag får et forslag til vaktoppsett fra kioskkomiteen, og har ansvaret for å sette opp foresatte på vaktene.

Det er viktig for lagleder å følge med på om det er endringer i kamper (nye kamper kan ha blitt satt opp og kamper kan ha blitt flyttet). Lagleder må da justere bemanningen. Oversikt over kamper på Grei ligger her: www.grei.no/banekalender/greibanen/ 

Vaktoppsettet er basert på følgende prinsipper:

  • Alle vaktene i Harrys Kafe mandag – torsdag er kombinert kioskvakt og tilsynsvakt. Instruks for tilsynsvakter ligger i en perm i kiosken.
  • Mandag – torsdag skal det være vakt i hallen fra 17.45 – 22.15. Unntaket er hvis det er tidlig kamp for Norsk Tipping-ligaen eller 2. divisjon kvinner – da må vaktene være der senest 75 min før kampstart.
  • Det må være to på vakt fra ca. 45 min før kampstart og til kampen er ferdig.
    • Unntak: Ved kamper i Norsk Tipping-ligaen eller 2. divisjon kvinner må det være minst to vakter i Harrys kafe og to vakter i Greikiosken ute fra 75 min før kampstart og til kampen er ferdig. 
    • Unntak: Ved kamper fredag-søndag som starter 20.30 eller senere kan vaktene stenge Harrys Kafe etter at pausen er ferdig (de som ønsker kan holde åpent til kampen er ferdig)
  • Noen få dager er det ingen kamper. Da er det nok med 1 vakt som tilsynsvakt i hallen (gjelder mandag – torsdag).

NB – lagleder må sørge for å få bekreftelse på at folk stiller på vaktene, og sende ut påminnelse dagen før eller samme dag.

Betjene Harrys (for de som skal ha vakter)

Åpning

  • Kafeen blir låst opp av enten hallansvarlig eller en fra kioskkomiteen.
  • Åpne gitteret (bryter ved døra inne i kiosken)

Steke vafler

  • Lage vaffelrøre. Bland 1 pose vaffelrørmiks med 1 liter vann og ca. 1,5 dl olje. PS – sjekk om det står ferdig røre i kjøleskapet før du lager ny.
  • Legg bakepapir under vaffeljernet for å unngå søl på kjøkkenbenken. Bakepapir ligger i en skuff.
  • Sett i kontakten til vaffeljernet, sett vaffeljernet på 4-5 og bruk smør i jernet (flytende margarin står i kjøleskapet). NB – ikke ta for mye smør i jernet, bruk pensel.
  • Stek 2-4 vafler først, se deretter an hvor mye salg det er.
  • Hvis det er veldig mye salg kan dere bruke to vaffeljern. Ekstra vaffeljern står i hjørneskapet under benken.
  • Sett frem syltetøy

Pølser

  • Det er to pølsekokere – en for halalpølser og en for vanlige pølser.
  • Det er egne merkede pølseklyper til de to pølsekokerne.
  • Ta ut den indre beholderen. Fyll vann i pølsekokeren til over varmeelementene.
  • Sett i kontakt, still bryteren på 90 grader og slå på pølsekokeren.
  • Fyll varmt vann (fra vannkokeren, da går det raskere) i den indre beholderen opp til rett under risten.
  • Legg 2-3 pølser i vannet til å begynne med, og se det an litt. Legg i flere om det trengs. Pølsene er varme etter ca. 7-10 min. Legg dem da over på risten i pølsekokeren.
  • NB – halalpølser ligger i fryseren. Ikke ta ut hele pakken! Ta kun de pølsene du trenger, og legg resten av pølsepakken tilbake i fryseren (husk å lukke posen med en klype).
  • Pølser, lomper og pølsebrød ligger i skuffen under pølsekokerne, i kjøleskapet eller i fryser. NB – hvis du tar ut pakker fra fryseren, merk dem med dato.
  • Termostaten i pølsekokeren kan skrus ned til 75 grader etter at pølsene er varmet opp. Husk å skru opp til 90 grader igjen hvis du legger i nye pølser.
  • Sett frem ketsjup, sennep og sprøstekt løk

Toast

  • Sett i kontakten til toastjernet.
  • Sjekk om det ligger ferdigsmurte toast i kjøleskapet eller i fryseren (disse er kun med ost). Hvis ikke ligger det toastbrød i kjøleskapet/fryseren og pålegg i kjøleskapet. Spør om de vil ha med skinke, ketchup, grillkrydder.
  • Husk å legge åpnede pakker med ost og skinke i en pose (lukk med klype) før du legger dem tilbake i kjøleskapet. Poser legger i en skuff.
  • Toastpapir ligger ved toastjernet.
  • NB – ta ut hele brød fra fryseren kun på dager hvor det er veldig mye salg.

Slush

VELDIG VIKTIG: Ikke rør knapper/innstillinger på slushmaskinen. Maskinen er forhåndsprogrammert og går i en døgnsyklus.

  • Husk å trykke håndtaket inn når du fyller slush i begeret
  • Ferdig blandet essens står i 5-liters kanner i TINE-kjøleskapet
  • Fyll på litt og litt ferdig blandet essens når slushkamrene begynner å tømmes. NB – det må til enhver tid være slushblanding over den roterende delen i hvert kammer.
  • Pass på å blande ny essens når en kanne er tom, slik at det alltid står ferdig blandet essens i kjøleskapet. Vær veldig nøye på riktig mengde vann – 1 pose med essens (1 liter) helles i kannen, fyll etter med 4 liter vann opp til 5-litersmerket.
  • Poser med slushessens og ekstra beger og sugerør ligger i hjørneskapet under benken. 
  • Fyll opp slushkamrene til max-merket når kafeen stenges for dagen

Sette på kaffe og koke vann

  • Kaffe
    • Fyll på med 1,8 liter vann og et målebeger kaffe (bruk litermålet i stål, hvor det er markert hvor mye kaffe som skal brukes på 1,8 l vann)
    • NB – bruk kun bryter 1 på kaffetrakteren. Bryter 2 er til varmeplaten på toppen av trakteren.
    • Kaffe og kaffefilter ligger i skuffen ved kaffetrakteren.
  • Vann: Kok vann i vannkokeren og hell det på en av vannkannene (merket) slik at varmtvann er klart for bestillinger av nudler, te, kakao eller toddy.

Andre varer

  • Ekstra sjokolade og proteinbarer oppbevares i et av kjøleskapene, müslibarer og nøtter i et av benkeskapene. Kurver merket med varer og pris står i salgsdisken, sørg for å fylle opp etter hvert. kjøkkenbenken.
  • Nudler er i skuffen under slushmaskinen. NB – to pakker nudler skal alltid stå i salgsdisken, til utstilling.
  • Micropizza ligger i fryseskap under kjøkkenbenken, evt. i frysedelen av kjøleskapet. Pizzaen legges i mikrobølgeovnen og varmes i 2 minutter.

Betaling – bankkort, Vipps eller kontant

  • Trykk på grønn knapp/OK, tast så inn beløp og grønn knapp/OK. Da kan kunden sette inn kortet og taste pinkoden.
  • Betaling kan også gjøres med Vipps. Greikioskens Vipps-nummer er 54576. Nummeret står på prislistene.
  • Kontantbetaling legges i pengeskrin, som ligger i en skuff.

Stenge kafeen

  • NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, toastjern, pølsekokere og vannkoker.
  • Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene) tømmes ut søndag kveld. Tøm vannet i vasken ved å åpne krana på pølsekokeren. Husk å lukke krana etterpå.
  • Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
  • Ta oppvasken.
  • Vask over benker og kafebord. Kost gulvet.
  • Ta ned gitteret.
  • Plukk søppel i kafeen og ved garderobene.
  • Ta inn skiltene
  • Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)

Dagsoppgjør

Kioskkomiteen tar dagsoppgjøret.

Ta kontakt med lagets lagleder/kioskansvarlig hvis det er problemer eller det mangler noe.

Meny