Kioskkomiteen: Tove Godø (leder) og Bodil Fremstad
Kontakt: greikiosken@gmail.com
Grei Fotball driver kiosk i Harrys Kafe i OBOS-hallen. Kafeen åpnet i november 2021.
Det er foresatte i Grei Fotball som har ansvar for kioskdriften. Alt arbeid er frivillig (ulønnet), og overskuddet går til barne- og ungdomsavdelingen. Inntektene fra kioskene bidrar til at vi kan holde avgifter på et lavere nivå og til at vi kan gi et bedre sportslig tilbud.
Kioskkomiteen har ansvar for innkjøp og for å sette opp vaktlister på lagnivå. Kioskkomiteen sender ut forslag til vaktoppsett til hvert lag i april. Lagleder/kioskansvarlig på hvert lag har ansvar for å sette opp foresatte på vakter de dagene laget har ansvar for kiosken. I tillegg til å stå i kiosken har vaktene også ansvar for tilsyn i OBOS-hallen når det er aktivitet inne i hallen.
Rutiner for Harrys Kafe – april-oktober 2024
Åpning
- Kafeen blir låst opp av enten hallansvarlig eller en fra kioskkomiteen.
- Åpne gitteret (bryter ved døra inne i kiosken)
Steke vafler
- Lage vaffelrøre. Bland 1 pose vaffelrørmiks med 9 dl liter vann og ca. 1,5 dl olje. PS – sjekk om det står ferdig røre i kjøleskapet før du lager ny.
- Legg bakepapir under vaffeljernet for å unngå søl på kjøkkenbenken. Bakepapir ligger i en skuff.
- Sett i kontakten til vaffeljernet, sett vaffeljernet på 4-5 og bruk smør i jernet (flytende margarin står i kjøleskapet). NB – ikke ta for mye smør i jernet, bruk pensel.
- Stek 2-4 vafler først, se deretter an hvor mye salg det er.
- Hvis det er veldig mye salg kan dere bruke to vaffeljern. Ekstra vaffeljern står i hjørneskapet under benken.
- Sett frem syltetøy
Pølser
- Det er to pølsekokere – en for halalpølser og en for vanlige pølser. NB – husk å bruke merket pølseklype for halal-pølsene.
- Ta ut den indre beholderen. VIKTIG: Sjekk at varmeelementene nederst i pølsekokeren er dekket med vann. Hvis vann mangler, fyll på så det akkurat dekker elementene.
- Sett i kontakt, still bryteren på 90 grader og slå på pølsekokeren.
- Fyll varmt vann (fra vannkokeren, da går det raskere) i den indre beholderen opp til rett under risten.
- Legg 2-3 pølser i vannet til å begynne med, og se det an litt. Legg i flere om det trengs. Pølsene er varme etter ca. 7 min. Legg dem da over på risten i pølsekokeren.
- NB – halalpølser ligger vanligvis i fryseren. Ikke ta ut hele pakken! Ta kun de pølsene du trenger, og legg resten av pølsepakken tilbake i fryseren (husk å lukke posen med en klype).
- Pølser, lomper og pølsebrød ligger i skuffen under pølsekokerne, i kjøleskapet eller i fryser. NB – hvis du tar ut pakker fra fryseren, merk dem med dato.
- Termostaten i pølsekokeren skrus ned til 75 grader etter at pølsene er varmet opp. Husk å skru opp til 90 grader igjen hvis du legger i nye pølser.
- Sett frem ketsjup, sennep og sprøstekt løk.
Toast
- Sett i kontakten til toastjernet.
- Toastbrød ligger enten i kjøleskapet eller i fryseren. Ost og skinke ligger i skuffen i kjøleskapet. Spør hva kunden vil ha med skinke, ketchup, grillkrydder.
- Husk å legge åpnede pakker med ost og skinke i en pose (lukk med klype) før du legger dem tilbake i kjøleskapet. Poser ligger i en skuff.
- Toastpapir ligger ved toastjernet.
- NB – ta ut hele brød fra fryseren kun på dager hvor det er veldig mye salg.
Slush
VELDIG VIKTIG: Ikke rør knapper/innstillinger på slushmaskinen. Maskinen er forhåndsprogrammert og går i en døgnsyklus.
- Husk å trykke håndtaket inn når du fyller slush i begeret
- Ferdig blandet essens står i 5-liters kanner i TINE-kjøleskapet
- Fyll på litt og litt ferdig blandet essens når slushkamrene begynner å tømmes. NB – det må til enhver tid være slushblanding over den roterende delen i hvert kammer.
- Pass på å blande ny essens når en kanne er tom, slik at det alltid står ferdig blandet essens i kjøleskapet. Vær veldig nøye på riktig mengde vann – 1 pose med essens (1 liter) helles i kannen, fyll etter med 4 liter vann opp til 5-litersmerket.
- Poser med slushessens og ekstra beger og sugerør ligger i hjørneskapet under benken.
- Fyll opp slushkamrene til max-merket når kafeen stenges for dagen
Sette på kaffe og koke vann
- Kaffe
- Fyll på med 1,8 liter vann og et målebeger kaffe (bruk litermålet i stål, hvor det er markert hvor mye kaffe som skal brukes på 1,8 l vann)
- NB – bruk kun bryter 1 på kaffetrakteren. Bryter 2 er til varmeplaten på toppen av trakteren.
- Kaffe og kaffefilter ligger i skuffen ved kaffetrakteren.
- Vann: Kok vann i vannkokeren og hell det på en av vannkannene (merket) slik at varmtvann er klart for bestillinger av nudler, te, kakao eller toddy.
Andre varer
- Ekstra sjokolade og proteinbarer oppbevares i et av kjøleskapene, müslibarer og nøtter i benkeskapet under pølsekokerne. Kurver merket med varer og pris står i salgsdisken, sørg for å fylle opp etter hvert.
- Nudler er i skuffen under slushmaskinen. NB – to pakker nudler skal alltid stå i salgsdisken, til utstilling.
- Micropizza og panini ligger i fryseskap under kjøkkenbenken, evt. i frysedelen av kjøleskapet.
- Pizzaen legges i mikrobølgeovnen og varmes i 2 minutter
- Panini stekes i toastjernet. Det tar ca. 10-12 min. før den er ferdig (husk å informere kunden om at det tar lang tid)
Betaling – bankkort, Vipps eller kontant
- Trykk på grønn knapp/OK, tast så inn beløp og grønn knapp/OK. Da kan kunden «tæppe» kortet eller sette inn kortet og taste pinkoden.
- Betaling kan også gjøres med Vipps. Greikioskens Vipps-nummer er 54576.
- Kontantbetaling legges i pengeskrinet.
Stenge kafeen
- NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, toastjern, pølsekokere og vannkoker.
- Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Ikke tøm ut vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene).
- Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
- Ta oppvasken.
- Vask over benker og kafebord. Kost gulvet.
- Ta ned gitteret.
- Plukk søppel i kafeen og ved garderobene.
- Ta inn skiltene
- Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)