
Kioskkomiteen: Tove Godø (leder) og Bodil Fremstad
Kontakt: greikiosken@gmail.com
Grei Fotball driver kiosk i Harrys Kafe i OBOS-hallen.
Det er foresatte i Grei Fotball som har ansvar for kioskdriften. Alt arbeid er frivillig (ulønnet), og overskuddet går til barne- og ungdomsavdelingen.
Kioskkomiteen har ansvar for innkjøp og for å sette opp vaktlister på lagnivå. Kioskkomiteen sender ut forslag til vaktoppsett til hvert lag og lagleder/kioskansvarlig på hvert lag har ansvar for å sette opp foresatte på vakter de dagene laget har ansvar for kiosken. I tillegg til å stå i kiosken har vaktene også ansvar for tilsyn i OBOS-hallen når det er aktivitet inne i hallen.
Rutiner for Harrys Kafe – april-oktober 2025
Åpning
- Kafeen blir låst opp av enten hallansvarlig eller en fra kioskkomiteen.
- Åpne gitteret (bryter ved døra inne i kiosken)
- Sett ut skilt om åpen kiosk
Steke vafler
- Lage vaffelrøre. Bland 1 pose vaffelrørmiks med 9 dl liter vann og ca. 1,5 dl olje. PS – sjekk om det står ferdig røre i kjøleskapet før du lager ny.
- Legg bakepapir under vaffeljernet for å unngå søl på kjøkkenbenken. Bakepapir ligger i en skuff.
- Sett i kontakten til vaffeljernet, sett vaffeljernet på 4-5 og bruk smør i jernet (flytende margarin står i kjøleskapet). NB – ikke ta for mye smør i jernet, bruk pensel.
- Stek 2-4 vafler først, se deretter an hvor mye salg det er.
- Hvis det er veldig mye salg kan dere bruke to vaffeljern. Ekstra vaffeljern står i hjørneskapet under benken.
- Sett frem syltetøy
Pølser
- Det er to pølsekokere – en for halalpølser og en for vanlige pølser. NB – husk å bruke merket pølseklype for halal-pølsene.
- VIKTIG: Ta ut den indre beholderen og sjekk at varmeelementene nederst i pølsekokeren er dekket av vann. Hvis vann mangler, fyll på så det akkurat dekker elementene. Det er brannfarlig å sette på pølsekokeren hvis varmeelementene ikke er dekket av vann.
- Fyll varmt vann (fra vannkokeren, da går det raskere) i den indre beholderen opp til rett under risten.
- Sett i kontakten, still bryteren på 90 grader og slå på pølsekokeren.
- Legg 2-3 pølser i vannet til å begynne med, og se det an litt. Legg i flere om det trengs. Pølsene er varme etter ca. 7 min. Legg dem da over på risten i pølsekokeren.
- NB – halalpølser ligger vanligvis i fryseren. Ikke ta ut hele pakken! Ta kun de pølsene du trenger, og legg resten av pølsepakken tilbake i fryseren (husk å lukke posen med en klype).
- Lomper og pølsebrød ligger i skuffen under pølsekokerne, i kjøleskapet eller i fryser. NB – hvis du tar ut pakker fra fryseren, merk dem med dato.
- Termostaten i pølsekokeren skrus ned til 75 grader etter at pølsene er varmet opp. Husk å skru opp til 90 grader igjen hvis du legger i nye pølser.
- Sett frem ketsjup, sennep og sprøstekt løk.
Toast
- Sett i kontakten til toastjernet.
- Toastbrød ligger enten i kjøleskapet eller i fryseren. Ost og skinke ligger i skuffen i kjøleskapet. Spør hva kunden vil ha med skinke, ketchup, grillkrydder.
- Husk å legge åpnede pakker med ost og skinke i en pose (lukk med klype) før du legger dem tilbake i kjøleskapet. Poser ligger i en skuff.
- Toastpapir ligger ved toastjernet.
- NB – ta ut hele brød fra fryseren kun på dager hvor det er veldig mye salg.
Slush
VELDIG VIKTIG: Ikke rør knapper/innstillinger på slushmaskinen. Maskinen er forhåndsprogrammert og går i en døgnsyklus.
- Husk å trykke håndtaket inn når du fyller slush i begeret
- Ferdig blandet essens står i 5-liters kanner i TINE-kjøleskapet
- Fyll på litt og litt ferdig blandet essens når slushkamrene begynner å tømmes. NB – det må til enhver tid være slushblanding over den roterende delen i hvert kammer.
- Pass på å blande ny essens når en kanne er tom, slik at det alltid står ferdig blandet essens i kjøleskapet. Vær veldig nøye på riktig mengde vann – 1 pose med essens (1 liter) helles i kannen, fyll etter med 4 liter kaldt vann opp til 5-litersmerket.
- Poser med slushessens og ekstra beger og sugerør ligger i hjørneskapet under benken.
- Fyll opp slushkamrene til max-merket når kafeen stenges for dagen
Sette på kaffe og koke vann
- Kaffe
- Fyll på med 1,8 liter vann og et målebeger kaffe (bruk litermålet i stål, hvor det er markert hvor mye kaffe som skal brukes på 1,8 l vann)
- NB – bruk kun bryter 1 på kaffetrakteren. Bryter 2 er til varmeplaten på toppen av trakteren.
- Kaffe og kaffefilter ligger i skuffen ved kaffetrakteren.
- Vann: Kok vann i vannkokeren og hell det på en av vannkannene (merket) slik at varmtvann er klart for bestillinger av nudler, te, kakao eller toddy.
Andre varer
- Ekstra sjokolade og proteinbarer oppbevares i et av kjøleskapene, müslibarer og nøtter i benkeskapet under pølsekokerne. Kurver merket med varer og pris står i salgsdisken, sørg for å fylle opp etter hvert.
- Nudler er i skuffen under slushmaskinen. NB – to pakker nudler skal alltid stå i salgsdisken, til utstilling.
- Micropizza og panini ligger i fryseskap under kjøkkenbenken, evt. i frysedelen av kjøleskapet.
- Pizzaen legges i mikrobølgeovnen og varmes i 2 minutter
- Panini stekes i toastjernet. Det tar ca. 10-12 min. før den er ferdig (husk å informere kunden om at det tar lang tid)
Betaling – bankkort, Vipps eller kontant
- Trykk på grønn knapp/OK, tast så inn beløp og grønn knapp/OK. Da kan kunden «tæppe» kortet eller sette inn kortet og taste pinkoden.
- Betaling kan også gjøres med Vipps. Greikioskens Vipps-nummer er 54576.
- Kontantbetaling legges i pengeskrinet.
Stenge kafeen
- NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, toastjern, pølsekokere og vannkoker.
- Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Ikke tøm ut vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene).
- Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
- Ta oppvasken.
- Vask over benker og kafebord. Kost gulvet.
- Ta ned gitteret.
- Plukk søppel i kafeen og ved garderobene.
- Ta inn skiltene
- Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)