Greikiosken og Greikafeen

Kioskkomiteen: Tove Godø (leder), Bodil Fremstad og Randi Krontveit

Kontakt: greikiosken@gmail.com

Grei Fotball driver to kiosker:

Det er foresatte i Grei Fotball som har ansvar for kioskdriften. Alt arbeid er frivillig (ulønnet), og overskuddet går til barne- og ungdomsavdelingen. Inntektene fra kioskene bidrar til at vi kan holde avgifter på et lavere nivå og til at vi kan gi et bedre sportslig tilbud.

Kioskkomiteen har ansvar for innkjøp og for å sette opp vaktlister på lagnivå. Komiteen legger ut vaktlister og annen relevant informasjon i gruppen “Greikiosken” i Spond. Lagleder/kioskansvarlig på hvert lag har ansvar for å sette opp foresatte på vakter de ukene laget har ansvar for kiosk.

 

Rutiner for Harrys i OBOS-hallen

Bemanning – sette opp vakter

Lagleder/kioskansvarlig for laget setter opp vaktliste for de arrangementene de har ansvar for kiosken. Dette bør gjøres i god tid. Ved behov kan kioskkomiteen spørres om råd og hjelp.

Sette opp nok vakter

  • Ved cuper og vinterserie bør det være 3-4 vakter i kiosken, avhengig av størrelse på arrangementet.
  • Ved Åpen hall bør det være 2-3 vakter
  • Sørg for å få bekreftelse på at folk stiller på vaktene, og send ut påminnelse dagen før eller samme dag.
  • Lagleder må gjøre sitt beste for å fordele vaktene på alle foresatte gjennom året, slik at det ikke blir de samme som må stille opp hver gang.  

Åpningstider

  • Forberedelser før kiosken skal åpne tar ca. en halvtime.
  • Ved cuper og vinterserie skal kafeen skal åpne en halvtime før arrangementet starter. Det vil si at vaktene må møte opp minst 1 time før arrangementet starter.
  • Ved Åpen hall skal kafeen åpne når Åpen hall starter. Det vil si at vaktene må møte opp minst en halvtime før Åpen hall starter.
  • Kafeen blir låst opp av enten hallansvarlig eller en fra kioskkomiteen.

Betjene Harrys (for de som skal ha vakter)

Åpning

  • Kafeen blir låst opp av enten hallansvarlig eller en fra kioskkomiteen.
  • Åpne gitteret (bryter ved døra inne i kiosken)

Steke vafler

  • Lage vaffelrøre. Bland 1 pose vaffelrørmiks med 1 liter vann og ca. 1,5 dl olje. PS – sjekk om det står ferdig røre i kjøleskapet før du lager ny.
  • Sett i kontakten til vaffeljernet, sett vaffeljernet på 3 og bruk smør i jernet (flytende margarin står i kjøleskapet). Stek 4-5 vafler først, se deretter an hvor mye salg det er.
  • Spør om kunden vil ha syltetøy (kioskvaktene tar på syltetøy, av smittevernhensyn)

Pølser

  • Det er to pølsekokere – en for halalpølser og en for vanlige pølser.
  • Det er egne merkede pølseklyper til de to pølsekokerne.
  • Ta ut den indre beholderen. Fyll vann i pølsekokeren til over varmeelementene.
  • Sett i kontakt, still bryteren på 90 grader og slå på pølsekokeren.
  • Fyll varmt vann (fra vannkokeren, da går det raskere) i den indre beholderen opp til risten.
  • Legg 2-3 pølser i vannet til å begynne med, og se det an litt. Legg i flere om det trengs. Pølsene er varme etter ca. 7-10 min. Legg dem da over på risten i pølsekokeren.
  • Pølser, lomper og pølsebrød ligger i skuffen under pølsekokerne, i kjøleskapet eller i fryser.
  • Termostaten i pølsekokeren kan skrus ned til 75 grader etter at pølsene er varmet opp. Husk å skru opp til 90 grader igjen hvis du legger i nye pølser.
  • Spør om kunden vil ha ketsjup, sennep eller sprøstekt løk (kioskvaktene tar på, av smittevernhensyn).

Toast

  • Sett i kontakten til toastjernet.
  • Sjekk om det ligger ferdigsmurte toast i kjøleskapet eller i fryseren (disse er kun med ost). Hvis ikke ligger det toastbrød i kjøleskapet/fryseren og pålegg i kjøleskapet. Spør om de vil ha med skinke, ketchup, grillkrydder.
  • Toastpapir ligger ved toastjernet.

Slush

VELDIG VIKTIG: Ikke rør knapper/innstillinger på slushmaskinen. Maskinen er forhåndsprogrammert og går i en døgnsyklus.

  • Husk å trykke håndtaket inn når du fyller slush i glasset
  • Ferdig blandet essens står i 5-liters kanner i TINE-kjøleskapet
  • Fyll på litt og litt ferdig blandet essens når slushkamrene begynner å tømmes. NB – det må til enhver tid være slushblanding over den roterende delen i hvert kammer.
  • Pass på å blande ny essens når en kanne er tom, slik at det alltid står ferdig blandet essens i kjøleskapet. Vær veldig nøye på riktig mengde vann – 1 pose med essens (1 liter) helles i kannen, fyll etter med 4 liter vann opp til 5-litersmerket.
  • Fyll opp slushkamrene til max-merket når kafeen stenges for dagen

Sette på kaffe og koke vann

  • Kaffe
    • Fyll på med 1,8 liter vann og et målebeger kaffe ( desiliter- mål merket kaffemål)
    • NB – bruk kun bryter 1 på kaffetrakteren. Bryter 2 er til varmeplaten på toppen av trakteren.
    • Kaffe og kaffefilter ligger i skuffen ved kaffetrakteren.
  • Vann: Kok vann i vannkokeren og hell det på en av vannkannene (merket) slik at varmtvann er klart for bestillinger av nudler, te, kakao eller toddy.

Andre varer

  • Sjokolade og energibarer oppbevares i et av kjøleskapene. Legg noen av hver i en kurv og sett på disken, godt synlig for kundene. NB – må settes inn i kjøleskapet igjen når kafeen stenger.
  • Is er i fryseskap under kjøkkenbenken.
  • Nudler er i skuffen under slushmaskinen.
  • Micropizza ligger i fryseskap under kjøkkenbenken, evt. i frysedelen av kjøleskapet. Pizzaen legges i mikrobølgeovnen og varmes i 2 minutter.

Betaling – bankkort, Vipps eller kontant

  • Trykk på grønn knapp/OK 2 ganger og tast så inn beløp og grønn knapp/OK. Da kan kunden sette inn kortet og taste pinkoden.
  • Betaling kan også gjøres med Vipps. Greikioskens Vipps-nummer er 54576. Nummeret står ved disken i kiosken.
  • Kontantbetaling legges i pengeskrin, som ligger i en skuff.

Stenge kafeen

  • NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, toastjern, pølsekokere og vannkoker.
  • Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene) tømmes ut søndag kveld. Tøm vannet i vasken ved å åpne krana på pølsekokeren. Husk å lukke krana etterpå.
  • Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
  • Sett inn sjokolade og energibarer i kjøleskapet.
  • Ta oppvasken.
  • Vask over benker og kafebord. Kost gulvet.
  • Ta ned gitteret.
  • Plukk søppel i kafeen og ved garderobene.
  • Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)
  • Slå av lyset.
  • Låse døra – få noen fra arrangementskomiteen til å låse

Dagsoppgjør

Kioskkomiteen tar dagsoppgjøret.

Ta kontakt med lagets lagleder/kioskansvarlig hvis det er problemer eller det mangler noe.

Rutiner for Greikiosken

  1. Bemanning – sette opp vakter (for lagleder/kioskansvarlig)
  2. Betjening av kiosken (for alle som skal ha vakt)

 

Bemanning – sette opp vakter

Lagleder/kioskansvarlig for laget setter opp vaktliste for den uka de har ansvar for kiosken. Dette bør gjøres i god tid. Ved behov kan kioskkomiteen spørres om råd og hjelp.

 

Oversikt over kamper

  • Informasjon om kamper på Greibanen finner dere i Banekalenderen.
  • Velg “Greibanen” og riktig uke. Kamper er i fargen lilla (og i noen få tilfeller grønn eller gul).
  • Lagets kioskansvarlig setter opp bemanning i kiosken basert på kampaktiviteter på Greibanen (beskrevet nærmere lenger ned).
  • Kiosken trenger ikke være åpen hvis det ikke er kamper.
  • NB – Kioskansvarlig må sjekke banekalenderen jevnlig, og senest mandag den aktuelle uka for å se om det er endringer i kampoppsettet, etter som endringer kan skje 24 timer før kampstart.

 

Sette opp nok vakter

  • 2-3 på vakt når det er kamp for A-lag herrer (4. div. Menn avd. 01) og 3-4 på Grei Kvinner Elite/GKE (1. divisjon)
  • 2 personer på vakt på øvrige kamper
  • Kioskansvarlig bestemmer selv varigheten per vakt ut fra hva som er hensiktsmessig. Noen velger å sette opp vakter på 2 timer, mens andre velger 3-4 timers vakter. Fordel foresatte på vakter på forhånd, og be om at de bytter vakt med andre foresatte hvis oppsatt vakt ikke passer.
  • Sørg for å få bekreftelse på at folk stiller på vaktene, og send ut påminnelse dagen før eller samme dag

 

Åpningstider

Lagleder/lagets kioskansvarlig får nøkkel til kiosken og har hele uka ansvaret for at de som skal ha vakt får åpnet og stengt kiosken.

  • Oppmøte for å forberede åpning minst 15-20 minutter før kiosken skal åpne.
  • Åpne 1 time før ved A-lag herrer og GKE (det vil si at vaktene må møte opp minst 75 minutter før kampstart).
  • Åpne 30 minutter før på øvrige kamper (det vil si at vaktene må møte opp minst 45 minutter før kampstart).
  • Kiosken stenger etter siste kamp, eventuelt etter pause i siste kamp hvis kampen er ferdig senere enn kl. 21.30.  

Betjening Greikiosken

Her finner du all informasjon du trenger for å være kioskvakt i Greikiosken.

Åpning av kiosken

  • Nøkkel får du fra lagleder/kioskansvarlig på laget ditt
  • Ta ned lemmer foran vinduene. En må stå inne, og en må gå på utsiden og ta ut boltene.
  • Sette ut skilt (et foran ved banen og ett på baksiden på gangveien)

 

Steke vafler

  • Lage vaffelrøre (bruk vaffelrørmiks i pose hvis det ikke står klar vaffelrøre i et av kjøleskapene)
  • Sett i kontakten til vaffeljernet, sett vaffeljernet på 3 og bruk smør i jernet. Stek 4-5 vafler først, se deretter an hvor mye salg det er.
  • Spør om kunden vil ha syltetøy (kioskvaktene tar på syltetøy, av smittevernhensyn)

 

Pølser

  • Ta ut den indre beholderen.
  • Fyll vann i pølsekokeren til over varmeelementene. Sett i kontakt og still bryteren på 90 grader.
  • Fyll varmt vann (fra vannkokeren) i den indre beholderen opp til risten.
  • Legg 2-3 pølser i vannet til å begynne med, og se det an litt. Legg i flere om det trengs. Pølsene er varme etter ca. 7-10 min. Legg dem da over på risten i pølsekokeren.
  • Pølser, lomper og pølsebrød ligger i kjøleskapet, evt. i fryser.
  • Termostaten i pølsekokeren kan skrus ned til 75 grader etter at pølsene er varmet opp. Husk å skru opp til 90 grader igjen hvis du legger i nye pølser.
  • Spør om kunden vil ha ketsjup, sennep eller sprøstekt løk (kioskvaktene tar på, av smittevernhensyn).

 Toast

  • Sett i kontakten til toastjernet.
  • Sjekk om det ligger ferdigsmurte toast i kjøleskapet eller i fryseren (disse er kun med ost). Hvis ikke ligger det toastbrød i kjøleskapet/fryseren og pålegg i kjøleskapet. Spør om de vil ha med skinke, ketchup, grillkrydder.
  • Toastpapir ligger ved toastjernene.

Slush

VELDIG VIKTIG: Ikke rør knapper/innstillinger på slushmaskinen. Maskinen er forhåndsprogrammert og går i en døgnsyklus.

  • Ferdig blandet essens står i 5-liters kanner i kjøleskapet
  • Fyll på litt og litt ferdig blandet essens når slushkammerene begynner å tømmes. NB – det må til enhver tid være slushblanding over den roterende delen i hvert kammer.
  • Pass på å blande ny essens når en kanne er tom, slik at det alltid står ferdig blandet essens i kjøleskapet. Vær veldig nøye på riktig mengde vann – 1 pose med essens (1 liter) helles i kannen, fyll etter med 4 liter vann opp til 5-litersmerket.    

Sette på kaffe og koke vann

  • Kaffe: Fyll på 1,8 liter vann og 10 måleskjeer med kaffe. Bruk bare den nederste on/off knappen på trakteren.
  • Vann: Kok vann i vannkokeren og hell det på en av vannkannene (merket) slik at varmtvann er klart for bestillinger av nudler, te, kakao eller toddy.
  • NB – det er bare én kontakt tilgjengelig for kaffetrakter/vannkoker. Pass på og ikke dra ut kontakten til slushmaskinen.

 

Andre varer

  • Sjokolade og energibarer oppbevares i et av kjøleskapene. Legg noen av hver i en skål og sett i vinduet, godt synlig for kundene. NB – må settes inn i kjøleskapet igjen når kiosken stenger.
  • Ekstra is lagres i dypfryseren.

 

Bruke kortterminal

  • Trykk på grønn knapp/OK 3 ganger og tast så inn beløp. Da kan kunden sette inn kortet og taste pinkoden.
  • Betaling kan også gjøres med VIPPS. Greikioskens VIPPS-nummer er 54576. Nummeret står på vinduet i kiosken.
  • Kontantbetaling legges i kassa som står i skapet ved pølsekokeren

 

Stenge kiosken

  • NB! Husk å ta ut kontakter fra kaffetrakter, vaffeljern, pølsekoker og vannkoker.
  • Tøm ut vannet i den innerste beholderen i pølsekokeren, vask og skyll beholderen. Vannet i den ytterste beholderen (over varmeelementene) tømmes ut etter ukas siste vakt – bruk bøtte og åpne krana på pølsekokeren. Husk å lukke krana etterpå.
  • Sett evt. rester av vaffelrøre i kjøleskapet med plast over bollen.
  • Tøm og skyll kaffekannen.
  • Fyll i utblandet slush-essens til maksnivå i alle tre slushkammerne.
  • Sett inn sjokolade og knekkebrød i kjøleskapet.
  • Ta oppvasken.
  • Vask over benker og gulv.
  • Steng lemmene med boltene, bruk en bolt på hver side av hver lem (ikke de i midten) La vinduene stå åpne når lemmene er lukket (hvis vinduene er lukket blir det svært varmt inne i kiosken).
  • Ta inn skilt.
  • Plukk søppel på tribunen og ved garderobene.
  • Kast søppel – søppeldunken står ved inngangen til Greihuset (ved trappen, nede)
  • Slå av lyset.
  • Låse døra (må ta håndtaket opp når du låser).
  • Lås også med hengelåsen og slåen foran døra.

 

Dagsoppgjør

  • Bankterminal: Trykk på Meny-knapp, deretter 2 ganger på grønn knapp (OK), deretter 6. Da kommer det kvittering.
  • Kassaskrin: Tell opp kontanter. Det skal være 500 kr i veksel.
  • Perm for dagsoppgjør: Permen ligger i skapet ved siden av pølsekokeren.
    • Skriv opp i skjemaet hvor mye kontanter som kom inn (totalbeløp i kassen minus 500 kroner i veksel) og hvor mye som kom inn på bankterminal.
    • Legg kvitteringen fra bankterminalen og overskudd kontanter i det lilla penalet som ligger i skapet.

Ta kontakt med lagets lagleder/kioskansvarlig hvis det er problemer eller det mangler noe.