En legende på benken

Rundt 300 000 timer, over 12 000 dager og intet mindre enn 35 år har gått siden Ingeborg Hovland for første gang tok på seg hanskene i en kamp i norsk toppfotball, med mål om å stenge buret for Klepp. Året etter ble det cupmesterskap og i år 2000 ble det kronet med OL-gull med landslaget. Kun åtte i årets stall var født da dette skjedde.

Hun var Klepps sisteskanse i 512 kamper, og er med det spilleren med flest kamper for de grønne fra Rogaland, og uten at vi har klart å finne noen god oversikt er hun garantert helt i toppen blant spillere med flest kamper i Toppserien. Er det i det hele tatt noen herrespillere som kan måle seg med disse tallene på øverste nivå?

Det endte med 18 sesonger for Klepp før hun takket av i 2005. Siden førte livet henne til hovedstaden, og tilfeldighetene gjorde at hun endte opp som trener for sønnens fotballag i Grei for snart ti år siden. Parallelt med å ha fulgt laget fra første spark, tok hun også på seg hanskene igjen og fikk tre sesong i 4. divisjon, også etter fylte 50. Hun er også styremedlem i Grei Fotball.

I dag satt 53-åringen på benken for oss – mot Klepp – i klubbens comeback i norsk toppfotball og det som ble en helt spesiell dag for Ingeborg. På benken skulle hun uansett vært, som lagets keepertrener, men pga. skade på Amalie Kragset inntok hun i dag også rollen som reservekeeper. De som fulgte lørdagens kampforberende trening vet at veteranen fortsatt har det i seg.

Sist gang klubben var en del av norsk toppfotball het den Grei Kvinner Elite og telte ca. 30 medlemmer. I dag heter laget Grei og teller over 1000 medlemmer.

Del innlegg

Relaterte nyheter